Sponsorproject: Seva Sangam

Seva Sangam, ons India project sinds december 2013

In december 2013 heeft onze school zes Indiase meisjes geadopteerd van een tehuis in Zuid India, Seva Sangam.
De bovenbouwgroepen hebben aangeboden om de contacten met deze meisjes te verzorgen.

Iedere bovenbouw heeft dan ook een eigen sponsormeisje. Iedere klas zorgde ervoor dat deze meisjes ook een Kerrstcadeautje ontvingen. Natuurlijk niet te groot want anders moest er teveel aan portokosten betaald worden. Er werd een A4 envelop gevuld met leuke kleine dingetjes, pen/potlood/gum, sleutelhanger, knuffeltje, stickers, armbandje etc.
En natuurlijk een kerstkaart en foto van de klas.

Het sponsorproject
De stichting ondersteunt momenteel 110 meisjes in India, die anders geen enkele mogelijkheid zouden hebben op onderwijs en een betere toekomst. Het zijn veelal dochters van alleenstaande moeders, die weduwe of in de steek gelaten zijn, terwijl de Indiase staat alleen wezen ondersteunt.Dankzij de bijdrage van € 16,- per maand, die onze sponsors trouw elke maand overmaken, kunnen deze meisjes naar school en een opleiding volgen. Ze wonen in het internaat van de school en krijgen daar een goede verzorging.
Buiten de individuele sponsors zijn er ook twee scholen, die meisjes ondersteunen: het Maartenscollege in Maastricht en de St. Sebastianusschool in Herkenbosch.Daarnaast zijn er veel mensen, die algemeen sponsor zijn en regelmatig een vrijblijvende donatie doen, waarvan broodnodige algemene voorzieningen betaald worden.
Minstens eens per jaar ontvangen de sponsors een briefje van "hun" sponsordochter, maar ook de meisjes zijn razend trots en heel blij met post van hun "mummy and daddy". Regelmatig verschijnen er nieuwsbrieven voor alle sponsors over het reilen en zeilen van Seva Sangam in India en Nederland.Op internet treft u meer informatie over dit project aan: http://home.kpn.nl/sevasangam/index.html

Januari 2015:13

februari 2015:
Van onze sponsormeisjes uit India hebben we leuke reacties ontvangen.
Dit naar aanleiding van de kerstwensen, die door de bovenbouwleerlingen in december zijn verstuurd.

12     11

08     07

mei 2016:
Van onze sponsormeisjes uit India hebben we leuke reacties ontvangen.

06     05

04     03

02     01

maart 2018:
Hello!
Here is a picture of me with the girls who are sponsored by Seva Sangam.

fotos 20 2 2017 044
Seva Sangam is very close to my heart for two reasons: firstly, it is contributing towards education in my country and secondly it focusses on girl children. I met the board members of Seva Sangam Nederland a few years ago who asked me if I could start an alumni association for the girls. I started that over the course of a few months and during the time of inaugaration of this association, I was coincidently in India. I was invited as the chief guest and was lucky to meet both the old and the new students. The funds that go from The Netherlands have been used towards food, clothing, shelter and education of around a 100 girls which is very impressive. Although I am Indian myself, for the reason that I live in The Netherlands, the  girls thought I was Dutch and thanked me for all the contribution. I promised them that I would convey their thanks to all the donors! With all the collective efforts, I see them having a bright future.

Regards, Anu Nettar