OR logo New 2019 small

De ouderraad vormt een brug tussen ouders en school en tussen ouders onderling. Ze bestaat uit enthousiaste ouders die de school vrijwillig meehelpen. Zij worden niet gekozen, dus elke ouder of verzorger kan meedoen.

We denken mee over onderwerpen die ouders en leerlingen aangaan en geven hierover gevraagd en ongevraagd advies. Hiertoe werken we nauw samen met de school (directie en leerkrachten) en de medezeggenschapsraad (MR).

Parent buddy systemVisie
We willen dat het beste uit ieder kind wordt gehaald, en dat de kinderen zich veilig en prettig voelen op school. Dit alles binnen het kader van goed Montessori onderwijs. We ondersteunen de school in haar missie om onze kinderen te vormen tot verantwoordelijke wereldburgers, die oog hebben voor hun medemens, respect voor elkaar en die zich inzetten voor een duurzame samenleving (Mosa Lira). We willen dat onze kinderen goed voorbereid zijn op de wereld van morgen (ICT) en dat ze kunnen functioneren in een steeds meer internationale samenleving. We zetten ons daarom in voor een stimulerend Montessori leerklimaat en een prettig, veilig en gezond leefklimaat op school.

Wat doen we?
Onze functie is tweeledig. Ten eerste zijn we een directe link tussen ouders en school. Ouders kunnen bij ons terecht voor vragen over school, die we eventueel bespreken met het management team. Ze kunnen ook bij ons terecht voor hulp, bijvoorbeeld via het buddy-systeem. En we bieden informatie in de vorm van thema-avonden en koffie ochtenden.

Ten tweede ondersteunen we de school op een hele praktische manier: we organiseren evenementen en ondersteunen werkgroepen.

Verschil met de Medezeggenschapsraad (MR)
De medezeggenschapsraad bestaat (net als de ouderraad) uit ouders en leerkrachten. Zij behartigt de belangen van ouders en leerkrachten door het uitoefenen van wettelijke bevoegdheden. De MR heeft dus een wettelijk geregeld zeggenschap (met rechten en plichten), terwijl de ouderraad een informeel karakter heeft en als klankbord en ondersteuning fungeert.

Ouderraad 2019-2020
Voor schooljaar 2019-2020 bestaat de ouderraad uit: Natalja Sarneel (voorzitter), Gerjanne Meijer, Maaike de Backer, Heike Gerger, Martine Blind, Chavelli Mevissen, Stefan Schenkel en Loes Smeets. Vanuit school: Manon Christophe, Dayenne Warnier en Andrea van Donk.

Ouderraad 2019 2020

Nieuwe actieve ouders gezocht
Iedereen die de school een warm hart toedraagt is welkom. We zijn altijd op zoek naar ouders die actief willen zijn op school, om mee te denken en mee te doen.

Tijdsinvestering: 7 vergaderingen per jaar plus (op vrijwillige basis) hulp bij diverse activiteiten.

Vergaderdata: 7 september 2019, 29 oktober, 26 november, 21 januari 2020, 17 maart, 12 mei, 2 juni.
Locatie: de Lerarenkamer van school, op dinsdag van 19.30-21.30 uur.
Geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom om bij een vergadering aan te schuiven. Het is fijn als je het even laat weten, per email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of spreek ons even aan op het schoolplein.

Contact
Interesse? Vragen? Ideeën? Aarzel niet om contact op te nemen! Je kunt ons altijd aanspreken of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws uit de ouderraad komt in de Nieuwsbrief van school te staan. Ook zetten we foto's en filmpjes op onze Facebook pagina (netjes volgens de AVG): https://www.facebook.com/ovmontessoribs. Like ons om op de hoogte te blijven.

Doe je mee?
Elk schooljaar zijn er weer tal van activiteiten, excursies, feesten, uitstapjes en evenementen voor de leerlingen van onze school. Leerkrachten en ouders zorgen samen weer voor een inspirerend schooljaar. Ook een handje helpen? Graag!

Structurele hulp (af-en-toe tot regelmatig)
We geven hieronder (in het schema) de mogelijkheden voor structurele hulp. De frequentie hangt af van de werkgroep.
- Werk je overdag maar kun je wel ’s avonds helpen? Dan is de ouderraad een goed idee.
- Of heb je overdag de handen vrij? Dan kan het Ralfi lezen, brigadiergroep of het Doc je hulp goed gebruiken.
- Heb je weinig tijd, maar wil je toch bijdragen? Denk eens aan de tuingroep of geef je op voor de Helpende Handen app!

Incidentele hulp: Helpende Handen app
Kan je af en toe een uurtje vrijmaken voor specifieke evenementen? Geef je dan op voor de Helpende Handen app. Hier wordt gericht om hulp gevraagd. Bijvoorbeeld: voor de opbouw van de kerstmarkt, versieren voor carnaval of tap voor het schoolfeest. Het is geheel vrijblijvend: je hoeft alleen te reageren wanneer je kan helpen (anders niet!). Doe je mee? Stuur een mailtje met je naam telefoonnummer naar ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan voegen we je toe aan de groep.

Voor de ouderraad is de Helpende Handen appgroep (momenteel 90 man sterk!) bijna onmisbaar! We zijn superblij dat mensen op het laatste moment kunnen inspringen wanneer we om hulp zijn verlegen.

Hulp in de klas
Voor hulp in de klas (koken, uitstapjes e.d.) verwijzen we je naar de leerkracht van uw kind, via briefjes of Schoudercom.

Dankbaar werk!
Zoals altijd geldt: vele handen maken licht werk. Maar doe vooral mee, het is leuk en dankbaar werk. De werkgroepen die regelmatig hulp nodig hebben (brigade, Ralfi en Doc) vragen je aanwezigheid niet elke dag, maar wel een vaste dag en tijd. Dit gaat natuurlijk in goed overleg. Kom eens vrijblijvend kijken bij het Ralfi lezen of het instructie half uurtje voor de brigadiers, om te zien hoe het gaat.
Je bent van harte welkom!

Hier volgt een overzicht van de huidige werkgroepen. Je kunt de ouderraad om meer informatie vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

thumbnail Helpende handen 2019 2020

Schoudercom