Kiezen voor Montessori

'Leer mij het zelf te doen'
DSC00194
Een basisschool kiezen voor je kind doe je met zorg. Kinderen brengen er immers een belangrijke periode van hun leven door.

Montessorionderwijs gaat uit van het kind. Kinderen hebben verschillende mogelijkheden en ontwikkelen zich in hun eigen tempo.
Op onze school bieden wij elk kind de activiteiten die passen bij zijn/haar individuele ontwikkeling en belangstelling.

Wij willen een school zijn waar kinderen en volwassenen sámen zorgen voor een sfeer van rust, respect, veiligheid en vertrouwen.
Kinderen die in deze sfeer begeleid worden, kunnen zich evenwichtig en autonoom ontwikkelen. Optimale vorming van het kind op alle gebieden vinden wij belangrijk.

Op deze website vindt u meer informatie over onze school. U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen.
Neemt u contact op met Mevr. Andrea van Donk  en maak een afspraak voor een informatief gesprek en een rondleiding.

Neem ook eens kijkje bij het laatste nieuws en de groepen!
Wij wensen u alvast veel kijk- en leesplezier!

De mummie van papier-maché wordt beschilderd
0214-11-2019
Tijdens de handvaardigheidlessen van juf Carole, beschilderen de leerlingen van de bovenbouw de mummie, die ze eerder maakten van papier-maché.
04Bekijk meer foto's op de webpagina van juf Carole.

Kennis gemaakt met squash
0111-11-2019
De leerlingen van de bovenbouw gaan dit schooljaar een paar keer naar het Squashcentrum Maastricht, om kennis te maken met het squashen.
Het was heel leuk om te doen en we verheugen ons al op de volgende keer.

Nationaal schoolontbijt
017-11-2019
Vandaag deden ook wij mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Nu kon iedereen voor één keer zonder ontbijt naar school komen. De hele school ging aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leerden de kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis.

Sacrofaag van hout, mummie van papier-maché
IMG 20191107 085631 resized 20191107 0113311087-11-2019
Tijdens de handvaardigheidlessen van juf Carole maken de leerlingen van de bovenbouw, in het kader van het kosmisch thema 'De Egyptenaren', een sarcofaag d.m.v. een mal. De mal wordt overgetrokken met carbonpapier, de vorm wordt uitgeknipt en de lijnen ingeritst zodat ze makkelijk kunnen buigen.
IMG 20191107 085648 resized 20191107 011331389Bekijk meer foto's op de webpagina van juf Carole.

Winnend ontwerp 'spengske'

thijmen7 november 2019
Sinds 1972 verkopen de trekkers, die ieder jaar de carnavalsoptocht in goede banen leiden, een speldje. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de Mestreechter carnaval. Enkele jaren geleden is de oude traditie in ere hersteld dat het volk en dan vooral de jeugd een ontwerp voor het spengske kan maken.
Dit jaar was onze school daarin zeer actief, enthousiast gemaakt door creatief vakdocent Carole Vegter die vorig jaar een spengske kocht en daarbij ook een aanmeldingsformulier voor de ontwerpwedstrijd in handen kreeg gedrukt. Zij leverde namens de school zo'n 145 tekeningen in. Uiteindelijk werd het ontwerp van Thijmen als mooiste beoordeeld. Hij tekende de Servaasbrug en kleurde die mooi in met de kleuren rood, geel en groen. En dat waren toevallig ook de eerste Limburgse woordjes die hij, als kind van niet-Maastrichtse ouders, leerde.

Juf Josefien neemt afscheid

IMG 698330 oktober 2019
Afgelopen woensdag hebben we afscheid genomen van juf Josefien, die nu van haar welverdiende pensioen gaat genieten.
Jarenlang heeft juf Josefien IB-werk op onze school gedaan. Dat wil zeggen dat zij voor leerkrachten, leerlingen en ouders altijd een luisterend oor had, en goede adviezen kon geven. Haar hoofdtaak was het uitvoeren en optimaliseren van de leerlingenzorg.
Eén van de kwaliteiten van juf Josefien was, dat ze altijd naar de positieve kanten en de mogelijkheden van ieder kind keek. Zij zag de kwaliteiten die een ieder had en benoemde dit ook, waardoor menig ouder, kind en leerkracht met een goed gevoel de school verliet.
Vandaar dat team en kinderen dit afscheid niet ongemerkt voorbij zouden laten gaan, ook al wisten we dat juf Josefien graag met de stille trom wilde vertrekken.
Met passende muziek uit de jaren zestig, verzamelden alle klassen zich op het schoolplein. De stemming zat er daardoor meteen goed in. Juf Josefien, die zich nergens van bewust was, kwam nietsvermoedend met haar eigen gezin de speelplaats op en zag tot haar grote verbazing alle leerlingen en leerkrachten op het schoolplein staan.
We hadden speciaal voor juf Josefien een kwaliteitenlied ingestudeerd en dit werd als canon op de speelplaats uit volle borst gezongen.
Ontroerend was het in ieder geval.
Superjuffie, bedankt en geniet nu in alle rust van alle mooie kwaliteiten die het leven biedt.

Belangrijke data

• 26 november