groep 3/4/5 meneer Dolf

Triathlon lessen: Ironkids
Leerkracht Dolf Nievergeld van onze school, neemt dit jaar deel aan de Ironman in Maastricht op 6 augustus.
Hij gaat 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km rennen!
Om de kinderen kennis te laten maken met deze sport, kwam Maastricht Sport 3 lessen bij ons op school geven. Voor de vakantie hebben de groepen 5 t/m 8  deze triathlon lessen kunnen volgen.

03

02

Groep 5 heeft een uitgebreide presentatie van Dolf gekregen met allerlei spullen en attributen, die nodig zijn bij een triathlon. Daarnaast hebben we ook filmpjes van triathlons bekeken.
De 3 lessen werden gegeven door Floris Goesinnen van Maastricht Sport. Hij wist de kinderen op een leuke manier enthousiast aan het bewegen te krijgen op een heel gevarieerde manier. De kinderen kregen zowel binnen als buiten les in onderdelen van lopen en fietsen en combinaties hiervan. Ze waren ontzettend enthousiast!!   01

04   05

06   07

EHBO voor groep 5
maart 2017

Tijdens het wisselen op woensdagmorgen, heeft groep 5 voor de Carnvalsvakantie, drie EHBO-lessen gehad. Deze werden gegeven door studentes Geneeskunde.
De lessen werden op een leuke, interactieve en leerzame manier gegeven, waarbij basale hulpverlening aan bod is gekomen:
- het (her)kennen van gevaarlijke situaties;
- zorgen voor een veilige omgeving, letten op gevaar,
   bij hulpverlening;
- wat te doen bij een ongeval? Kun je zelf helpen of
   moet je hulp inschakelen? Een volwassene erbij halen
   of 112 bellen?
- wondjes verzorgen, verbinden;
- bewusteloosheid, stabiele zijligging.

20170222 0952431

20170222 0952481

20170222 0954481   Aan het einde van de derde les heeft iedereen een diploma gekregen.