groep 6/7/8 juf Miriam en meneer Killian

Miriam

Boomfeestdag
22 maart 2017

Onder een schitterend voorjaarszonnetje vond de zestigste Boomfeestdag plaats, met Maastricht als Boomfeest Hoofdstad.
Om en nabij de Frankenstraat en de A2 bij het Europaplein, werden door 400 leerlingen bomen geplant in het kader van de Groene Loper.
Daarnaast werden er debatten gevoerd, naar de  musical 'De klagende klanktapper' gekeken, op een Groenmarkt rondgeneusd
en het  hele spektakel  werd afgesloten met een optreden van Pleun, de winnares van the Voice.
Kortom een geweldige dag met heel veel hart voor groen!

IMG 3139   IMG 3140

IMG 3145   IMG 3148

IMG 3150   IMG 3154

Heartbeat
heartbeat
14 februari 2017
Door Sofie en Billie:
De klassen van Miriam en Patrick gingen naar de voorstelling van Heartbeat in het theater aan het vrijthof.
Ze kregen eerst een rondleiding. Tijdens die rondleiding werd op sommige plekken muziek gespeeld.
Philharmonie Zuid  en de dansers van project Sally, hadden maanden gewerkt om een mooie voorstelling te maken.

image3
image2   De voorstelling ging over een jongen die zijn Heartbeat kwijt is en terug vindt door muziek en dans. Er werd ook mooie muziek gespeeld tijdens de voorstelling, door het orkest dat rondom de dansers speelde. Er was een verteller maar verder was er niemand op het podium die iets zei. Op een moment mocht het publiek de verteller nazeggen.
Het was een schitterende voorstelling.

BZT show

3 februari 2017
We zijn met de hele groep naar Hilversum gereisd voor opnames van de BZT show.
Het was een waanzinnige, superleuke dag en inderdaad alles kan in de BZT show!
Treinen, vertraging, bussen, lopen, lachen en plezier hebben.
Zaterdagavond, 4 februari om 17:45 uur vond de uitzending plaats op NPO 3.

Geveltuintjes
19 november 2016
In de Capucijnenstraat zijn geveltuintjes aangelegd en fruitbomen bij De Brandweer geplant. De school heeft hieraan meegeholpen door onze ambassadeurs Chrisje en Elena. Ook bij school is een geveltuintje aangelegd. Dit alles is mogelijk gemaakt door Frontamoer. CNME laat Maastricht en Regio zien, wat verticaal groen doet met de sfeer en het leefklimaat van Maastricht. Begroeiing van muren en gebouwen verbetert namelijk niet alleen de luchtkwaliteit. In een groene buurt groeit geluk en leefbaarheid snel. FRONTAMOER zorgt daarom voor muren om van te houden.  Onze schoolomgeving is hiermee weer vooruit gegaan.
Onze kinderen van school zijn we veel dank verschuldigd, want zij hebben heel wat spit- en plantwerk voor hun rekening genomen zoals op de foto’s overduidelijk te zien is.
IMG 0792   IMG 0795

IMG 0802   IMG 0808

Halloween
De laatste dag voor de vakantie was een feestelijke afsluiting, ter ere van Halloween.
Een horrormaaltijd!
Spinnensoep met broodje vinger en botjes.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm griezelig lekker....
  20161021 092145 resized

20161021 092230 resized   20161021 092320 resized20161021 092208 resized20161021 092223 resized

Toneel en kinderboekenweek
De leerlingen hebben een bezoekje gebracht aan de onderbouw ter ere van de Kinderboekenweek.
Ze hadden kosten noch moeite gespaard om favoriete kinderboeken te bewerken tot spannende, mooie, hilarische toneelstukjes.
Dit tot groot genoegen van de leerlingen in de onderbouw, die met rode oortjes geboeid waren door wat er zich op het toneel afspeelde.

IMG 0762   IMG 0763

IMG 0764   IMG 0765

IMG 0770   IMG 0771

IMG 0775   IMG 0790

Bezoek aan vuursteenmijnen
Op een mooie maandag in september heeft de klas een heerlijke wandeling gemaakt naar de Vuursteenmijn door het Savelsbos. Onderweg moesten we planten, bessen en kruiden verzamelen om een lekkere soep te bereiden voor de opa van Fjor, die in de mijnen werkt. Iedereen heeft enthousiast gezocht en door de interessante verhalen van de gidsen van staatsbosbeheer, veel geleerd. Nadat we de vuursteenmijn bezocht hadden, gingen de kinderen op zoek naar vuursteen.Ook de ouders genoten van deze excursie. Aan hun een bedankje voor hun inzet.

Kortom een schitterende ochtend in september.
   vuursteen1

vuursteen3   vuursteen4